Tafel-design.nl - header

Zitobject Sahara: vakmanschap van eigen bodem


Meubelkunstenaar Chris Ruhe werd geïnspireerd door sterke bomen en de flexibiliteit van takken die meebewegen met de wind. Ruhe heeft deze flexibiliteit weten te vangen en verwerkt in een dagelijks gebruiksvoorwerp. Het zitobject Sahara is comfortabel en duurzaam.


Ergonomisch vakmanschap

Hoe de sierlijke ringen met elkaar verbonden zijn, lijkt op het eerste gezicht eenvoudig, maar blijkt bij nader inzien een sterk staaltje Nederlands vakmanschap. De door stoom gebogen houten ringen zijn op een ingenieuze wijze op elkaar verlijmd. De constructie geeft de design kruk Sahara zijn vering en flexibiliteit, welke naadloos aansluit op onze natuurlijke zithouding. "Zit nou toch eens stil", is een achterhaalde opmerking, de bouw van ons menselijk lichaam niet is gemaakt om stil te zitten.

Kruk Sahara

Duurzaam creatief
De passie voor duurzaamheid en creativiteit vind je regelmatig terug in de ontwerpen van Chris Ruhe. Hij verwerkt voor zover mogelijk prachtige bomen die destijds sterk in hun schoenen stonden maar nu worden omgehakt om plaats te maken voor snelwegen of woonwijken. Ruhe blaast deze bomen nieuw leven in. Omdat geen enkele boom hetzelfde is, is elke massief houten zitting uniek.
De kruk Sahara is te leveren in verschillende hoogtes en de zitting kan desgewenst bekleed worden met een stijlvolle koeienhuid of gekleurd leer.


hoogte: Medium (± 53 cm) of Large (± 56 cm)
diameter: 40 cm
gewicht: ongeveer 6 Kg
verkoopprijs: vanaf € 780,00


 
 

 

Over Tafel-design
Tafel-design.nl is een Rotterdamse webwinkel en showroom met unieke design tafels en stoelen. Je vindt er een bijzondere, uitgesproken collectie design meubilair, van zowel jonge als gevestigde ontwerpers. Daarnaast bevat de collectie ook eigen ontwerpen van Anouk Bedeaux, de oprichtster van Tafel-design.

Noot voor de redactie
Hoog resolutie beeldmateriaal vindt je op onze perspagina. Voor vragen kun je contact opnemen met
Tafel-design.nl d.m.v. contactformulier, e-mail: info@tafel-design.nl of tel. 010-7861609.


Insulindestraat 112/Hofboog 114
3038 JC, Rotterdam
e-mail: info@tafel-design.nl
tel: 010 7861609 / mob: 06 24671217

Contact | Algemene Voorwaarden | Hoe werkt Tafel-design
Volg Tafel-design op Twitter Volg Tafel-design op Facebook mkbOK keurmerk