Logo Tafel-design.nlPERSBERICHT

24 september 2009


Tafel-design.nl: jong design tussen gevestigde merken

Tafel-design.nl biedt een platform voor jonge, veelbelovende Nederlandse ontwerpers. Met haar online designshop Tafel-design.nl is initiatiefnemer Anouk Bedeaux een pionier in de wereld van design. Het is voor jonge designers vaak erg lastig om hun prachtig vormgegeven meubels aan de man te brengen. Tafel-design.nl biedt een laagdrempelige manier om met nieuwe ontwerpen de wereld in te trekken.

portret Anouk Bedeaux

"Nederland barst van het talent", is een wereldwijd vaak gehoorde kreet als het gaat om Nederlands design. De hele wereld weet het, toch blijkt het in de praktijk zeer lastig voor jonge designers hun producten in de winkels te krijgen. Ze zijn vaak de zolderkamer ontgroeit, maar nog te klein om een eigen winkel te beginnen. Voor de detailhandel zijn de jonge honden vaak nog te onbekend, terwijl hun ontwerpen niet onderdoen voor die van gevestigde merken.

Designer Anouk Bedeaux deelde deze ervaring met haar eigen ontwerpen en startte daarom in 2008 Tafel-design.nl. Een webshop die de mooiste ontwerpen van onbekende jonge designers samen met design klassiekers als de Casalino en de Revolt in de collectie heeft opgenomen. "Ik wilde het op m'n eigen manier doen", aldus Bedeaux. "Ik ga voor een winkel met ontwerpen die naar mijn mening nu al klassiekers zijn en de aandacht verdienen door meer mensen ontdekt te worden. Ze doen niet onder voor gevestigde merken en daarom breng ik ze samen in één webwinkel." Het blijkt een schot in de roos.


Noot voor de redactie

Meer informatie is te vinden op www.tafel-design.nl.

Tafel-design.nl staat op de Woonbeurs in Amsterdam, van 26 september t/m 4 oktober.
U kunt Tafel-design.nl vinden in hal 8, standnummer 8-078K.

Alle dagen is initiatiefnemer Anouk Bedeaux op de stand aanwezig. Gedurende de verschillende beursdagen zullen ook andere jonge designers op de stand te vinden zijn:
zaterdag 26 en maandag 28 september: Frank de Bruijn
maandag 28 september en zaterdag 3 oktober: Reinier de Jong


Logo Tafel-design.nl
Tafel-design
winkel: G. Scholtenstraat 80a
3035 SP Rotterdam
e-mail: info@tafel-design.nl
tel: 010 - 7861609
mob: 06 - 24671217